Horecabedrijf
U hebt een horeca-exploitatievergunning nodig als u in het horecabedrijf logies worden verstrekt en/ of u eten en drinken verkoopt dat mensen direct in uw horecabedrijf of op uw terras kunnen consumeren. Horecabedrijven zijn in ieder geval cafés, restaurants, hotels, pensions, discotheken, buurt- of clubhuizen en zalenverhuur. Een terras kan alleen als onderdeel van een horecabedrijf worden aangevraagd.
De horeca-exploitatievergunning vraagt u aan als:
- U een horecabedrijf wilt starten of overnemen
- De rechtsvorm van uw horecabedrijf verandert (bijvoorbeeld van eenmanszaak naar VOF)
- U met uw horecabedrijf nieuwe activiteiten gaat uitvoeren (zoals van snackbar naar restaurant)
De horeca-exploitatievergunning
Een vergunning is persoons- en locatie gebonden. Bij de vergunning hoort een aanhangsel waarop alle leidinggevenden staan vermeld.
Hebt u een eenmanszaak of een vennootschap onder firma (vof), dan bent u zowel exploitant als leidinggevende. Bij een rechtspersoon (bijv. BV/NV) zien we alle bestuurders of hun gevolmachtigden zowel als exploitanten als leidinggevenden.
Als het horecabedrijf geopend is moet één van de leidinggevende aanwezig zijn die ook op het aanhangsel vermeld staat.
Bij de links vindt u meer informatie over een alcoholwetvergunning.